lammp

Ik heb geen inloggegevens en wil me inschrijven voor een les, wat moet ik doen?

Om je groep in te schrijven voor lessen uit de cultuurlijnen heb je inloggegevens nodig, bestaande uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Elke school in Leiden, Leiderdorp, Lisse, Hillegom, Kaag en Braassem, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude heeft een poster ontvangen met daarop de inloggegevens. Mocht je de gegevens desondanks niet paraat hebben, dan kun je deze hier opvragen. Staat jouw school niet in een van deze gemeenten en heb je wel interesse in het aanbod, neem dan ook contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe kiezen wij als school een cultuurlijn?

Het kan lastig zijn om als school te kiezen voor een van onze cultuurlijnen. Wilt u hulp bij het maken van een keuze, dan helpen wij jullie hier graag bij. Klik hier om een afspraak met haar in te plannen.

Wat is een cultuurlijn Op Maat?

Een cultuurlijn Op Maat is een doorlopende leerlijn cultuureducatie die individueel is afgestemd op het curriculum van de school. De cultuurlijn Op Maat sluit dus naadloos aan op de specifieke wensen en mogelijkheden van de school. Hierdoor raakt cultuureducatie meer geïntegreerd in het bestaande onderwijsprogramma van de school.

Hoe kunnen we een cultuurlijn Op Maat samenstellen?

Wil jouw school een cultuurlijn Op Maat? Neem dan hier contact op met onsom de mogelijkheden door te spreken.

Hoe geef ik als icc-er of directeur de keuze van mijn school voor een cultuurlijn door, zodat de leerkrachten hun groepen in kunnen schrijven voor de bijbehorende lessen?

Als jouw school een passende cultuurlijn heeft uitgekozen, kun je hier je keuze doorgeven. Cultuureducatiegroep koppelt vervolgens uw gekozen cultuurlijn aan uw schoolaccount zodat alle leerkrachten hun groepen in kunnen schrijven voor de bijbehorende lessen.

Hoeveel lessen worden er per groep vergoed binnen de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit?

Lessen binnen de cultuurlijnen
Dankzij de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit wordt voor iedere school in Leiden, Leiderdorp, Lisse, Hillegom, Kaag en Braassem, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude, elk schooljaar voor alle leerlingen één les binnen een cultuurlijn vergoed.

Lessen binnen Lokaal Erfgoed
Voor iedere school in Leiderdorp, Lisse, Hillegom, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen is het programma Lokaal Erfgoed beschikbaar. In Lisse, Hillegom, Oegstgeest en Teylingen worden de lessen binnen Lokaal Erfgoed door de betreffende gemeenten vergoed. In Leiderdorp en Noordwijk leveren de scholen, naast de gemeenten, een eigen bijdrage van één euro per leerling.

Wat is het deelnamebewijs?

Als je een reservering via onze website maakt ontvangt je een deelnamebewijs voor het betreffende bezoek. Het is heel belangrijk om dit bewijs mee te nemen naar de instelling wanneer het bezoek plaatsvindt. De instelling heeft het deelnamebewijs namelijk nodig om jullie bezoek te kunnen declareren. Naast het deelnamebewijs ontvang je ook altijd nog de bevestiging met de definitieve datum en tijd van de instelling. Deze bevestiging is niet het deelnamebewijs.

Wat moet ik doen als ik een reservering voor een les heb gemaakt, maar het deelnamebewijs nergens meer kan vinden?

Wanneer je een les via onze website reserveert ontvang je altijd een deelnamebewijs via de e-mail in je inbox. Daarnaast kun je het deelnamebewijs ook altijd terugvinden op jullie ‘Mijn School pagina’ onder reserveringen. Daar kun je hem op ieder moment downloaden.

Wanneer en hoe laat wordt mijn groep bij de culturele instelling verwacht?

Tijdens het reserveren van de les heb je een voorkeursmaand, dag en dagdeel doorgegeven. Deze informatie ontvangt de culturele instelling. Zij plannen jouw bezoek in en sturen je een bevestiging van de definitieve datum en tijd. Deze kan afwijken van jouw voorkeur.

Waar kan ik lesmateriaal vinden om de les in de erfgoedinstelling goed voor te bereiden of te verwerken?

Lesmateriaal ter voorbereiding of verwerking van de les in de culturele instelling is te vinden op onze website onder de door jouw school gekozen cultuurlijn. Binnen de cultuurlijn zijn alle losse lessen te vinden. Als je op een les klikt vind je onder de button ‘lesmateriaal’ het lesmateriaal dat bij de betreffende les hoort.

Hoe kan ik mijn reservering te annuleren?

Als je door omstandigheden een reservering wil annuleren kun je het beste zo snel mogelijk contact met ons opnemen. Tot twee weken voor de bezoekdatum is annulering kosteloos, daarna zijn er financiële consequenties aan het annuleren van een les verbonden. Zie voor verdere informatie onze algemene voorwaarden.

Waar kan ik een evaluatie met betrekking tot de les invullen?

Nadat je met je klas een les bij een culturele instelling hebt gevolgd ontvang je automatisch een mailtje met het verzoek om de les via onze website te evalueren. Mocht je geen herinnering hebben ontvangen, dan is het evaluatieformulier te vinden op de ‘Mijn School pagina’ onder reserveringen. Alvast hartelijk bedankt voor je feedback, hiermee kunnen we onze lessen blijven verbeteren!

Ik kan een les die eerder in onze Cultuurlijn zat nu niet meer vinden. Wat moet ik doen?

De kwaliteit van de Cultuurlijnen wordt ieder schooljaar verbeterd en aangescherpt. Hierdoor kunnen lessen aangepast zijn of naar de Cultuurlijn Op Maat verschoven zijn. Sluit deze les perfect aan bij jouw lesaanbod en mis je hem in jullie cultuurlijn? Neem dan hier contact op om de opties voor een Cultuurlijn Op Maat te bespreken.