Basisonderwijs

Alle groepen van alle Nederlandse basisscholen kunnen deelnemen aan onze cultuurlijnen. De cultuurlijnen sluiten aan op verschillende lesmethodes en kerndoelen. Ze zijn ook geschikt voor combinatieklassen, vrije scholen, montessorischolen, jenaplanscholen, daltonscholen en het speciaal (basis)onderwijs.
Als je vragen hebt kun je contact met ons opnemen en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

speciaalOnderw
De leerlingen van het speciaal onderwijs laten wij graag kennismaken met cultuureducatie. Wij denken dan ook graag samen met je na over een passend aanbod voor jouw leerlingen uit het speciaal onderwijs. Deze doelgroep is vaak juist enthousiast over cultuureducatie. Daarom nemen we graag de leerlingen mee naar onze schatkamers voor cultuureducatie!
Wij maken een passend aanbod en de leerlingen beleven een leerzame en creatieve dag.

vmbo

De cultuurlijn vmbo (voorheen BeMused) is speciaal ontwikkeld voor vmboleerlingen. Leerlingen hoeven niet te lang te luisteren, maar gaan juist al snel zelf aan de slag! Veel vmbo’ers leren immers door te doen – en waar kan dat beter dan in een museum? Uit ervaring is gebleken dat de cultuurlijn vmbo tevens geschikt is voor het speciaal onderwijs.

Als je vragen hebt kun je contact met ons opnemen en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

havo

Alle havo en vwo klassen zijn welkom om de leerlijn ‘Museum’ te volgen. Deze leerlijn is speciaal voor havo en vwo ontwikkeld in samenwerking met het Leonardo College in Leiden.

Als je vragen hebt kun je contact met ons opnemen en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

pabo

Speciaal voor de pabo heeft Cultuureducatiegroep in nauwe samenwerking met Hogeschool Leiden een inspirerend programma ontwikkeld. Aanstaande leerkrachten worden opgeleid tot experts op het gebied van cultuureducatie. Hiermee kunnen zij na hun studie aan de slag als interne cultuurcoördinator.

Heb je interesse in dit programma? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw hogeschool te bespreken.

senioren

 

Speciaal voor nieuwsgierige senioren die vinden dat je nooit te oud bent om te leren, bieden wij diverse workshops die leuk, leerzaam en gezellig zijn. U bent welkom in de Leidse musea om meer te ontdekken van onze erfgoedschatten. Natuurlijk staat er koffie met taart voor u klaar.

keurmerk1

Kwaliteitsgarantie

Om doorlopende kwaliteit te kunnen bieden, zoeken we naar verbindingen. Verbinding tussen het curriculum, kerndoelen en de lesmethodes. Ook verwerken we actuele ontwikkelingen, bijvoorbeeld het leerplankader van Cultuur in de Spiegel. Bij alle lessen staan zowel de kerndoelen als de leergebieden vermeld. Meer weten over de kwaliteitseisen van onze cultuurlijnen? Klik dan hier >>